Bij het doen van jouw administratie denk je vaak aan de verwerking van je bonnetjes. Na afloop, als al je werk gedaan is, begin je vaak pas over je boekhouding na te denken. Maar realiseer je je ook dat je dit proces ook zo kunt structureren, dat je boekhouding na het beëindigen van je werk al bijna gedaan is?

Rick van Bookd leert mij om het proces rondom de administratie van mijn bedrijf beter te structureren en te digitaliseren. En dat zit ‘m in kleine dingen, die allen te samen een hoop tijd schelen. Ik noem een paar voorbeelden.

De structurering van je mailbox

Voor mijn verschillende bedrijven heb ik nu een verschillend mailaccount, waar dus de verschillende mailtjes inkomen. Ook heb ik een apart mailadres waar mijn facturen binnenkomen en weer uitgaan. Dit klinkt heel simpel, maar het geeft een hoop overzicht en daarmee ook rust in mijn hoofd.

De verwerking van mijn bonnetjes

Ik heb geen schoenendoos meer die vol met bonnetjes zit en aan het einde van het jaar nog verwerkt moet worden. Zodra ik een factuur of een rekening heb, dan maak ik daar met mijn telefoon een foto van en dan mail ik het naar mijn administratie kantoor. Of ik stuur de foto via de app. Dit scheelt zoveel werk! Voor het eerst van mijn leven loop ik bij met mijn boekhoudingen niet meer achter. Erg fijn. Verder hoef ik die bonnen dus niet fysiek te bewaren, omdat ze via Bookd digitaal worden bewaard. Ook dat is een fijne gedachte voor als de belastingdienst ooit een keer komt controleren.

Consequent blijven in je administratie

Verder heb ik met mijn boekhouder geregeld via een gratis tool dat ik elke maand een mailtje krijg met alle taken die ik moet doen. Ik ben best slim, maar ik vind het best lastig om te onthouden wat ik hem allemaal moet sturen. Weet jij dat precies? En wanneer. Als je druk bent met je eigen werk, dan vergeet je dat toch gewoon. Daarom is het erg fijn om elke maand een overzichtje te krijgen van wat je precies moet mailen. Dan lukt het ook om het goed bij te houden en dus niet achter te lopen.

Automatiseren

Voor de planning van mijn surflessen en surfcamps heb ik een ander programma gevonden. Mijn klanten kunnen de lessen via de website boeken en met verschillende betalingssystemen betalen. Die boeking komt gelijk in mijn overzicht te staan en ik kan precies zien wie er wel of niet betaald heeft. Zo handig. En wat gebeurt er met de facturen van die boeking? Die wordt meteen weer naar Bookd, naar mijn boekhouder gestuurd, zodat hij ook daar weer verwerkt wordt.

Zo zie je maar. Een goede administratie gaat niet alleen over de verwerking van je bonnetjes. Het gaat om het proces wat daaraan vooraf gaat. Hoe komen de bonnen bij jou binnen en hoe verwerk je ze. Kun je dat proces digitaliseren? Dat scheelt een hoop tijd en geld die je in je eigen werk kunt steken.

bookd blogger
crypto & nft lover

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen.