Het maken van verkoopfacturen is een belangrijk onderdeel binnen jouw bedrijf. Daarom wil je natuurlijk dat dit zo snel en gemakkelijk mogelijk gaat. Ben jij nog van de templates in Word? Stap dan over op een handig factuurprogramma. We hebben zeven programma’s voor jou op een rijtje gezet!

7 factuurprogramma’s

DigiBTW

DigiBTW is een eenvoudig programma voor zzp’ers waarmee je facturen kunt maken én direct kunt versturen per mail. De facturen kun je zelf persoonlijk maken met je eigen logo. Daarnaast heb je inzicht in welke facturen wel en niet betaald zijn en kun je in hetzelfde programma offertes maken. De eerste maand is gratis, daarna betaal je €10,- per maand.

e-Boekhouden.nl

Dit is nog een factuurprogramma voor zzp’ers: e-Boekhouden.nl. Je kunt het programma 15 maanden gratis proberen als je net bent gestart met je onderneming om te kijken of het bij je past. Daarna betaal je hier maandelijks een klein bedrag voor, tussen de €5,95 en €9,50 per maand. In dit programma kun je facturen maken maar bijvoorbeeld ook je uren bijhouden, zodat je je urenregistratie op orde houdt.

Reeleezee

Voor startende ondernemers, zzp’ers en accountants. Je kunt het programma vrij makkelijk aanpassen aan jouw behoeften en het abonnement zo simpel of uitgebreid mogelijk maken als je zelf wilt. De kosten zijn aangepast naar jouw abonnement en zijn tussen de €9,95 en €29,95 per maand. Het programma kent verschillende standaardtemplates waarmee je je eigen facturen vorm kunt geven.

SimpelFact

SimpelFact is een ‘simpele’ efactuurprogramma. Niet te veel poespas. Je kunt het gratis downloaden op je computer en gebruiken voor Windows of Mac en hier eenvoudig je facturen in maken. Ook kun je ze direct naar je klanten versturen. Het programma is vooral geschikt voor de kleine zzp’er. Voor uitgebreide optie betaal je eenmalig €95,59.

Rompslomp

Wil je met Rompslomp alleen facturen maken? Dan is dat volledig gratis. De facturen komen allemaal te staan in een overzichtelijk dashboard. Als je de facturen ook direct wilt versturen of bijvoorbeeld je uren wilt bijhouden, dan betaal je hier €5,- per maand voor.

Offective

Offective is een online factuurprogramma waarmee je eenvoudig facturen kunt maken in de huisstijl van je bedrijf. Je kunt de facturen maken en vervolgens versturen, online in de cloud. Als je net bent gestart als ondernemer kun je het programma een jaar lang gratis gebruiken, daarna kan je verschillende modules aanzetten. De kosten zijn per module en kan variëren tussen de €11,50 tot €37,35.

Teamleader

Bij Bookd maken we zeer tevreden gebruik van Teamleader. Je kan gemakkelijk jouw eigen factuur maken, versturen en beheren in jouw eigen huisstijl. Het is mogelijk om gegevens automatisch vanuit je CRM toe te voegen aan jouw facturen. Terugkerende facturen kan je inplannen. Alle accounts bevatten CRM en offertes, tijdsregistratie, lead management, twee gratis gebruikers, agendabeheer en facturatie voor €50,- per maand, waarbij de eerste twee weken gratis zijn. Klik hier voor een gratis demo.

Geen vervanging van boekhouder

Kijk vooral wat voor jou het beste werkt. Realiseer je wel dat een factuurprogramma geen vervanging is van een boekhouder. Veel van bovenstaande pakketten kun je uitbreiden met mogelijkheden om je volledige boekhouding te doen – en als je pas voor jezelf bent begonnen kan dat best handig zijn – maar als je gaat groeien is dit vaak te beperkt (en kost het gewoon érg veel moeite).

bookd blogger
crypto & nft lover

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen.