Op school volgde je braaf alle economielessen en je weet echt wel het verschil tussen debet en credit. Je hebt helemaal geen boekhouder nodig, of toch wel?

Hoe ziet je boekhouding eruit?

De keuze om met een boekhouder in zee te gaan is allereerst afhankelijk van de onderneming die je hebt. Bouw je websites voor kleine ondernemers? Dan stuur je maandelijks waarschijnlijk niet veel facturen. Maar heb je een webshop, verkoop je dagelijks 10 tot 20 producten en heb je te maken met inkoop? Dan is je boekhouding al een stuk complexer.

Online boekhoudpakketten

Ben je een startende ondernemer en is je boekhouding klein en overzichtelijk? Dan kun je zelf je boekhouding doen (mits je goed hebt opgelet bij economie). Het is wel belangrijk dat je het zo overzichtelijk en geordend mogelijk houdt.

Note: dat betekent dus niet een grote stapel facturen, bonnetjes en aantekeningen die de dag voor de kwartaalaangifte-deadline uitgeplozen wordt.

Er bestaan handige online boekhoudpakketten waarmee je facturen kunt versturen en je administratie in de gaten kunt houden. Vooral in het begin van je onderneming is het hiermee – afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt – goed te doen om je eigen administratie bij te houden. Maar ga je groeien of wil je groeien? Dan is het verstandig om na te denken over professionele hulp: een boekhouder.

Boekhouder nodig als startende ondernemer?

Want eerlijk is eerlijk, het kost ook gewoon tijd om je boekhouding bij te houden. Tijd die je ook kunt besteden in het maken van websites, het geven van advies, het schrijven van teksten, het doen van acquisitie of gewoon eens in het nemen van rust. Een boekhouder neemt met alle liefde de administratie van je over.

Daarnaast kent hij alle regeltjes en ‘mazen in de wet’. Wist je dat er een kleine ondernemersregeling bestaat voor startende ondernemers? En weet je precies wat je allemaal mag investeren, afschrijven en aftrekken? En hoe doe je dat eigenlijk als je zakelijk een auto wilt kopen? Een boekhouder heeft ervoor geleerd en kan je er alles over vertellen.

De eerste maanden of het eerste jaar kun je als startende ondernemer prima vooruit zonder boekhouder. Maar wil je op een gegeven moment groeien, meer controle hebben en minder tijd kwijt zijn aan je boekhouding? Dan is een boekhouder een investering die je hoe dan ook terugverdient.

bookd blogger
crypto & nft lover

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen.