Duurzaamheid speelt een steeds belangrijker thema voor het management van hotels en vakantieparken. Mede doordat bezoekers steeds meer letten op de wijze waarop een organisatie inzet op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier van werken. Onderdeel van het inzetten op duurzaamheid kan de investering in kwalitatief hoogwaardige was- en droogapparatuur zijn. Industriële- en professionele wasapparatuur biedt verschillende voordelen ten opzichte van het gebruik van particuliere modellen. Niet alleen voor het hotel of vakantiepark zelf; ook voor haar gasten. 

Voordelen van kwalitatief hoogwaardige droog- en wasapparatuur 

Industriële wasmachines bieden een veel lagere total cost of ownership dan particuliere huishoudmodellen. U betaalt ondanks de hogere investering vooraf minder per wasbeurt. Dat valt onder meer te verklaren door het feit dat deze industriële apparaten een veel groter aantal draaiuren bieden. Evenals door het gegeven dat deze apparaten minder zeep en water verbruiken; iets wat bijdraagt aan een duurzame manier van opereren als hotel of vakantiepark. Het relatief lage energieverbruik van industriële machines hangt samen met de snelheid waarmee deze machines was- en droogprogramma’s uitvoeren. De vuile was is veel sneller schoon en droog dan bij particuliere alternatieven. 

Dit maakt wasapparatuur van hoge kwaliteit interessant voor hotels en vakantieparken 

Wasmachines combineren met een betaalsysteem 

Specifiek voor vakantieparken en bijvoorbeeld campings geldt dat het interessant is om de combinatie van een industriële wasmachine met betaalautomaat te overwegen. Zo biedt u bezoekers de mogelijkheid hun kleding te wassen tijdens hun vakantie, zonder dat u zelf opdraait voor de gemaakte kosten. Zeker kampeerders zullen daar baat bij hebben, zij trekken vaak meerdere weken rond en hebben een beperkte ruimte voor kleding. Er zijn verschillende betaalsystemen mogelijk. Laat een gast van uw vakantiepark met diens pinpas betalen, of bijvoorbeeld met munten die bij de receptie gekocht kunnen worden. Iedere wasbeurt helpt u de machine terug te verdienen.

bookd blogger
crypto & nft lover

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen.