Begeef je je veel op de weg, dan vind je het ongetwijfeld van groot belang dat je dit veilig en zoveel mogelijk onbezorgd kunt doen. Onderdeel hiervan is het beschikken over een bestelautoverzekering. Het is een absolute voorwaarde dat je deze hebt afgesloten voordat je de weg op gaat. Dit hoeft je gelukkig tegenwoordig nauwelijks moeite en tijd te kosten. Alles regel je simpelweg binnen een paar klikken online. Het enige wat je moet weten is welke verschillende pakketten er mogelijk zijn en welke de ideaalste is voor jouw bestelbus en situatie. Zo heeft Univé er in de basis drie om uit te kiezen, met de WA, WA+ en All Risk. 

Deze bestelautoverzekering is verplicht

De WA-verzekering is de bestelautoverzekering die je op zijn minst dient te hebben. Deze staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Mocht je de auto van een ander raken en jij bent de aan te wijzen schuldige, dan wordt vanuit dit pakket de schade vergoed aan de tegenpartij. Ditzelfde geldt voor de spullen van de ander. Daarmee is de WA het meest beperkende pakket, maar tegelijkertijd ook het voordeligste. Je voldoet hiermee aan de wettelijke norm. Is jouw wagen minimaal 9 jaar oud, dan is de WA sowieso de beste keus. De kans is namelijk groot dat eventuele reparatiekosten bij schade niet opwegen tegen de dagwaarde van de auto. 

Vanuit de WA+ zijn ook diefstal en inbraak gedekt

Een andere mogelijkheid die je hebt, is de WA+. Dit is een uitgebreidere versie van de WA. Niet alleen is hiermee schade aan anderen gedekt, maar ook bepaalde schade aan je eigen auto. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld diefstal. Mocht je er op een ochtend achter komen dat je bestelauto niet meer voor de deur staat, dan kun je in elk geval troost vinden in het feit dat de schade vergoed wordt. Ditzelfde geldt voor inbrekers die het op jouw auto voorzien hebben. Feit is namelijk dat bestelauto’s vaak het mikpunt zijn van inbraak, vanwege de veelal kostbare spullen die erin liggen. Wil je met een gerust hart kunnen slapen, dan zorgt de WA+ daarvoor. Wel is het van belang dat de auto voorzien is van een professioneel alarmsysteem zoals omschreven op de website van Univé.  

Moeiteloos bestelautoverzekering zzp online afsluiten

Met het Allrisk-pakket ben je, zoals de naam het al zegt, verzekerd tegen alle risico’s. Het is bovendien de enige verzekering waarbij ook schade aan de eigen auto gedekt is, zoals in het geval van een ongeluk. Daar blijft het echter niet bij, want er is ook aanvullende keuze uit tal van extra dekkingen, die tegen een kleine meerprijs af te sluiten zijn. Denk aan een inzittendenverzekering, waarmee zowel jij als hoofdbestuurder als de eventuele passagiers die je aan boord hebt ook goed verzekerd zijn. Inzittenden zijn namelijk niet automatisch meeverzekerd, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Je bestelautoverzekering zzp online afsluiten is via de online tool overigens zo gepiept. Zodra je dit kortdurende proces hebt afgerond, kun je direct legaal de weg op. 

bookd blogger
crypto & nft lover

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen.