Wist je dat een Refurbished iPhone net zo goed werkt als een nieuwe iPhone? Koop je een refurbished iPhone, dan kun je besparen op tientallen tot honderden euro’s. Bij refurbished iPhones worden iPhones namelijk uitgebreid getest en waar nodig onderdelen gerepareerd en vervangen. Hierdoor krijgen gebruikte producten een tweede leven.

Geld en CO2-uitstoot besparen 

Een refurbished iPhone kopen brengt vele voordelen met zich mee. Zo bespaar je in eerste instantie ontzettend veel geld. Afhankelijk van gebruikssporen en de leeftijd van de iPhone, kun je veel besparen. Zo heb je voor onder de €500 euro een iPhone 12. Dit is een prima smartphone met 64GB en lichte gebruikssporen. Heb je toch liever een iPhone 12 met meer opslagruimte en minimale gebruikssporen, dan kom je ongeveer rond het bedrag van €700 euro. Koop je deze iPhone nieuw bij Apple dan ben je zo’n €200 euro meer kwijt. Naast het besparen van geld, werk je ook mee aan duurzaamheid. Kies je voor een refurbished iPhone in plaats van een nieuwe, dan bespaar je gemiddeld 55,5 kilogram CO2 en 100 liter water. Zo help je je portemonnee en het milieu een handje mee.

Levensduur refurbished iPhone

Apple ondersteunt een iPhone gemiddeld 6 jaar na de release. Dit verschilt per model afhankelijk van hoe krachtig de hardware is. De ‘oudere’ iPhones die niet meer ondersteund worden door Apple zijn nog wel prima te gebruiken. Er zullen dan uiteraard geen nieuwe iOS updates beschikbaar zijn, waardoor de reactietijd en batterij van deze iPhone niet meer optimaal zal werken. Een ander nadeel is dat de smartphone minder veilig is, door het gebrek aan nieuwe beveiligingssoftware. Zorg ervoor dat je dus tijdig je iPhone vervangt met een nieuwer model. Daarnaast is het belangrijk om je smartphone goed te beschermen door een hoesje en screenprotector te gebruiken. Een andere tip die de levensduur van je telefoon verlengt, is het uitzetten van je AirDrop. Ook het uitzetten van je locatie en automatisch uploaden van foto’s kan helpen.

Is refurbished even goed als nieuw?

Refurbished betekent letterlijk gereviseerd of gerenoveerd. Het komt erop neer dat een gebruikt product wordt gecontroleerd en waar nodig gerepareerd en onderdelen vervangen. Het product wordt als het ware als nieuw gemaakt. De testen die gedaan worden zijn namelijk erg strikt en hebben de strengste maatregelen. Zo mag de batterijconditie niet onder de 80% zijn, anders wordt deze vervangen. Zo is er bij Refurbished.nl namelijk een consequent protocol voor het ‘vernieuwen’ van een iPhone. Deze webshop is gespecialiseerd in elektronische apparaten. Je kunt er terecht voor laptops, tablets, smartwatches etc. Refurbished biedt naast de scherpe prijzen ook nog eens 3 jaar garantie op alle elektronische producten. Zo heb je altijd een goed werkend product.

bookd blogger
crypto & nft lover

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen.