De zomermaanden brengen vaak een unieke dynamiek met zich mee op de financiële markten. Terwijl sommige sectoren te maken krijgen met seizoensgebonden fluctuaties, zijn er ook aandelen die historisch gezien goed presteren tijdens deze periode. In deze blog verkennen we vier zomerse aandelen die potentieel aantrekkelijk kunnen zijn voor retailbeleggers. Deze aandelen zijn Home Depot, Disney, Delta Air Lines en Visa. Laten we eens kijken naar de redenen waarom deze specifieke bedrijven interessant kunnen zijn tijdens de zomermaanden.

Home Depot

Home Depot is een toonaangevend bedrijf op het gebied van thuisverbetering. Tijdens de zomermaanden zien we vaak een toename van renovatie- en verbouwing activiteiten, omdat mensen graag hun huizen opknappen en profiteren van het warme weer. Dit zorgt voor een stijgende vraag naar bouwmaterialen, gereedschappen en andere producten die Home Depot aanbiedt. Als gevolg hiervan kunnen de omzet en winst van het bedrijf stijgen tijdens de zomermaanden, wat aantrekkelijk kan zijn voor beleggers.

(Afbeelding: Home Depot)

Disney

Disney is een bekend entertainmentbedrijf dat een breed scala aan producten en diensten aanbiedt, waaronder films, pretparken, resorts en merchandise. Tijdens de zomermaanden stijgt meestal de vraag naar familie-entertainment, omdat veel mensen op zoek zijn naar leuke activiteiten om met hun gezin te doen. Disney is goed gepositioneerd om te profiteren van deze vraag, vooral met zijn populaire themaparken en blockbusterfilms die vaak in de zomer worden uitgebracht. Het kan dus een interessante keuze zijn voor beleggers die op zoek zijn naar seizoensgebonden kansen.

(Afbeelding: Tradingview)

Delta Air Lines

De zomer is traditioneel een drukke tijd voor de luchtvaartindustrie, omdat veel mensen ervoor kiezen om op vakantie te gaan en naar verschillende bestemmingen te reizen. Delta Air Lines is een grote speler in de luchtvaartsector en kan profiteren van de stijgende vraag naar vluchten tijdens de zomermaanden. Als de reisbeperkingen versoepeld worden en meer mensen hun vakantieplannen hervatten, kan Delta Air Lines aantrekkelijk zijn voor beleggers die willen inspelen op het herstel van de reisindustrie.

Visa

Visa is een wereldwijde leider op het gebied van internationale betalingen en financiële dienstverlening. Tijdens de zomermaanden neemt het toerisme vaak toe, met mensen die naar het buitenland reizen en hun vakantie-uitgaven doen. Dit creëert een grotere behoefte aan internationale betalingen en wisselkoers transacties, waar Visa van kan profiteren. Als een van de belangrijkste spelers in de betalingssector kan Visa aantrekkelijk zijn voor beleggers die geloven in een groeiende vraag naar financiële diensten tijdens de zomer.

Het is belangrijk op te merken dat seizoensgebonden prestaties geen garantie zijn voor toekomstige winsten. Beleggers moeten altijd grondig onderzoek doen naar de fundamenten en vooruitzichten van een bedrijf voordat ze besluiten om in aandelen te investeren. Daarnaast moeten ze hun beleggingsbeslissingen baseren op een gediversifieerde portefeuille en een langetermijnvisie. Het raadplegen van een financieel adviseur kan ook nuttig zijn om een goed geïnformeerde beslissing te nemen.

Maxim Manturov, Hoofd van Investment Advice bij Freedom Finance Europe, zegt: “Home Depot (HD) doet het goed in de zomermaanden. De leider op het gebied van woningverbetering rapporteert doorgaans zijn grootste inkomsten in het tweede en derde kwartaal van het jaar, wanneer veel mensen aan hun huis werken. De gigant voor woningverbetering heeft sterke verkoopcijfers neergezet, een stijging van 19,9% in 2020 en 14,4% in 2021. In fiscaal 2021 bedroeg de omzet $ 151,2 miljard en de nettowinst $ 16,4 miljard. Als grootste detailhandelaar in woningverbetering is Home Depot goed gepositioneerd voor verdere groei en is het een van de veiligste investeringen tijdens de recessie. Het aandeel is ook geschikt voor dividendbeleggers, aangezien Home Depot zijn dividend in de loop der jaren gestaag heeft verhoogd.

The Walt Disney Company (DIS) – Met een lange geschiedenis in het creëren van blockbusters en themaparken voor gezinnen over de hele wereld, behoort The Walt Disney Company consequent tot de beste aandelen voor zomershoppen. Disney is eigenaar van verschillende toonaangevende filmbedrijven, waaronder Marvel Studios, Lucasfilm en Pixar, en plant strategisch veel van zijn films voor het kaskrakerseizoen in de zomer. De zomervakantie is een populaire tijd van het jaar voor Disney’s parken en resorts, maar Disney is niet helemaal afhankelijk van het zomerseizoen. Dankzij de diverse inkomstenstromen kan het zelfs bij koud weer gedijen. Vooral Disney+ is een grote winnaar in het media- en entertainmentsegment van het bedrijf.”

Terwijl de zomermaanden aanbreken, kunnen beleggers overwegen om aandelen toe te voegen die historisch gezien goed hebben gepresteerd tijdens deze periode. Bedrijven zoals Home Depot, Disney, Delta Air Lines en Visa hebben elk hun eigen unieke positie en kunnen profiteren van de seizoensgebonden trends die de zomer met zich meebrengt. Het is echter essentieel dat beleggers hun due diligence uitvoeren en de marktomstandigheden en vooruitzichten van elk bedrijf zorgvuldig evalueren voordat ze investeringsbeslissingen nemen. Met een gediversifieerde portefeuille en een langetermijnvisie kunnen beleggers mogelijk profiteren van de potentiële kansen die deze zomerse aandelen kunnen bieden.
Liever minder risico lopen? Dan is etf beleggen een optie om te bekijken. Beleggen in ETF’s biedt een aantrekkelijke mogelijkheid voor investeerders die op zoek zijn naar een gebalanceerde en minder risicovolle benadering van beleggen in vergelijking met het individueel kopen van aandelen. ETF’s, of Exchange-Traded Funds, zijn beleggingsfondsen die op de beurs verhandeld worden en een breed scala aan activa, zoals aandelen, obligaties of grondstoffen, vertegenwoordigen. Door te beleggen in een ETF krijgen investeerders directe exposure aan een hele markt of sector, in plaats van zich te concentreren op individuele aandelen. Dit zorgt voor een betere diversificatie van het risico, omdat eventuele verliezen van een specifiek aandeel kunnen worden gecompenseerd door winsten van andere aandelen in het ETF.

Tags: Aandelentips
bookd blogger
crypto & nft lover

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen.