Met de feestdagen voor de deur is het tijd om na te denken over het perfecte geschenk voor je zakelijke relaties. Kerst- en/of nieuwjaarsgeschenken gaan verder dan alleen materiële waarde. Het is een blijk van waardering na een jaar hard werken! En dan maakt het eigenlijk niet uit of je nou iets kleinschaligs doet of juist groot uitpakt met je geschenken. De meeste bedrijven doen dit aan het einde van het jaar om zo nog hun budget op te maken en ze dit niet kwijtraken in het nieuwe jaar.  

Tijdens de feestdagen worden de meeste mensen verwend met iets lekkers of leuks. Denk alleen al aan de verschillende soorten geschenksets van huishoudelijke artikelen, etenswaren of een goede fles wijn. Maar wat is er nou leuker om in aanloop naar de feestdagen af te tellen? Je kunt bij Drukbedrijf een adventskalender bedrukken vanaf 10 stuks. Deze is gevuld met Fairtrade chocolade en telt 24 vakjes om open te maken. Erg leuk voor op kantoor bij de koffie bijvoorbeeld. 

Winterse geschenken

Uiteraard zijn de opties eindeloos. We hebben nog een aantal leuke tips:

 • Kerstmutsen;
  Hebben jullie een kerstfeest of kerstdiner op kantoor? Dan mogen de kerstmutsen natuurlijk niet ontbreken. Leuk voor een sfeervolle foto die op de bedrijfspagina op social media geplaatst kan worden! 
 • Fleecedekens;
  Tijdens koude winterdagen kruip je maar al te graag onder het wol. Je kunt ze met of zonder bedrukking aan je kerstpakket toevoegen. 
 • Drinkflessen;
  Met de nieuwe SUP-regeling is het goed om tijdig in te spelen op herbruikbare opties. Ga voor een gepersonaliseerde drinkfles die geschikt is voor koude en warme dranken. 
 • Speelkaarten;
  Een speels relatiegeschenk dat gepersonaliseerd kan worden naar eigen ontwerp of voorzien kan worden van een bedrijfslogo. 

Geschenken kun je rondom de feestdagen uitdelen aan je klanten of collega’s, maar dit kan natuurlijk ook goed bij start van het nieuwe jaar. Zo begin je extra positief aan het nieuwe jaar. En speel je mooi in op ‘blue monday’, uit onderzoek is gebleken dat dit de meest deprimerende dag van het jaar is. 

Groene voornemens

In een tijd waar duurzaamheid steeds centraler komt te staan is het de komende periode wellicht ook een moment van bezinning. Denk eens aan de productiewijze van de kleding die je draagt, de relatiegeschenken die uit China komen of al het drukwerk dat jaarlijks besteld wordt. Overweeg daarom om steeds meer over te stappen naar groene keuzes. Zo kun je duurzame visitekaartjes bestellen voor de sales-afdeling en laten zien dat je je betrokken voelt voor mens en natuur. Maar zo zijn er steeds meer duurzame opties van producten, productiemethoden en transport!

bookd blogger
crypto & nft lover

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen

Bookd.nl

Alles over boekhouding, belasting en ondernemen.